Telltales kommer med en tredje säsong av The Walking Dead spelet

Det har snart gått tre år sedan “The Walking Dead” spelets trogna fans fick nöjet att testa originalspelets uppföljare, och nu är det dags för ytterligare en uppföljare. På ett okänt datum under de sista månaderna av 2016 kommer den tredje generationen av The Walking Dead spelet att finnas tillgängligt på marknaden för allmänheten att köpa. Det kommer gå att spela på PC, mobiler och självklart spelkonsoler.

En värld med zombies

Precis som tidigare säsonger så kommer denna att vara baserad på den folkkära TV serien med samma namn. Serien som bland andra har Andrew Lincoln, Jon Bernthal och Sarah Wayne Callies bland huvudrollerna handlar om en värld där zombies existerar och utgör en fara för mänskligheten. Sedan TV serien hade premiär år 2010 har sju säsonger filmats in och ännu en till är planerad. Varje säsong innehåller 16 avsnitt förutom de två debutsäsongerna vilka innehåller 6 respektive 13.

Denna säsong av den kritikerhyllade serien kommer bland annat att ha Clementine bland huvudkaraktärerna. Den sedan innan kända karaktären har nu vuxit upp till att bli en tonåring (till skillnad från tidigare säsonger då hon föreställt ett barn) och har den andre spelbara karaktären Javier Garcia vid sin sida. Javier har inte introducerats till spelet förrän denna säsong.

Tredje säsongen av spelet kommer gå under namnet The Walking Dead: A New Frontier. Namnet har det ärvt av Robert Kirkmans serietidning vilket spelet samt TV serien är baserade på. Denna säsong kommer, precis som dess föregångare, cirkulera runt huvudpersonernas kamp mot Zombies.

Den kommande säsongen konfirmerades av Skybound Entertainment den 27 juli 2014 på Comic Con i San Diego. Skybound Entertainment är det serietidningsförlag vilket publicerat
serierna vilket både spelet och TV programmet The Walking Dead är baserade på. Robert Kirkman, mannen bakom The Walking Dead succén, är även hjärnan bakom detta företag.

Utvecklar även andra spel

Den tredje säsongen av The Walking dead spelet publiceras precis som tidigare säsonger av Telltale Games. Detta är ett Amerikanskt företag som grundades år 2004 vilka specialiserar sig i utveckling av TV spel. Utöver företagets framgång med The Walking dead spelen så har de även utvecklat andra spel som Telltale Texas Hold’em (2005), Wallace & Gromit’s Grand Adventures (2009) och mer nyligen Game of Thrones spelet (2014/2015). Det privatägda företaget grundades av Kevin Bruner och Dan Connors tillsammans med Troy Molander.

Spelet har dirigerats av Sean Vanaman och Jake Rodkin tillsammans med Dennis Lenart, Eric Parsons, Nick Herman och Sean Ainsworth. Vanaman, Rodkin och Ainsworth var var och en även del av gänget som Designat spelet. Melissa Hutchison kommer även denna säsong att ta sig an rollen som Clementines röst, ett jobb som tidigare tjänat henne priset för  “Best Performance by A Human Female” av Spike Video Game Awards.

Rollen som Javier kommer att spelas av Danny Ramirez som tidigare spelat roller i filmer som The Reluctant Fundamentalist och The Affair. Rollen som Javier i The Walking Dead spelet kommer att bli Ramirez första röstskådespeleri. Den fransk-amerikanske skådespelaren Carlos Antonio kommer att spela Hectors röst.

the_walking_dead_title_card