The Foo kommer att vara med i Melodifestivalen

Till många fans lycka kommer pojkbandet The Foo att ställa upp i 2017 års Melodifetsivalen. De har tidigare fått frågan men då tackat nej då de ville fokusera på att slå igenom i USA. Men nu har de alltså tackat ja till att vara med i den klassiska musiktävlingen som blivit en tradition att se i många svenska hem och även att besöka på plats. Kanske kan vi få se detta band i Eurovision? Som konkurrenter får de bland annat möta Lisa Ajax, Elisa Lindström, Ida LaFontaine samt veteranerna Charlotte Perrelli och Roger Pontare som också är klara för tävlingen.

The Foo har många trogna fans men har egentligen inte haft någon större hit. Nu hoppas man däremot att med hjälp av Melodifestivalen få ett större genomslag med sin musik. Gruppen har bland annat varit förband åt Justin Bieber och sålt ut Globen för sin egen konsert samt fått Spotifys innovatörspris på Grammisgalan vilket inte är fy skam.

Avhopp i bandet

Lagom tills det blev klart att The Foo skulle delta i nästa års melodifestivalen så väljer en av medlemmarna i bandet, Oscar Molander att hoppa av från gruppen. Anledningen ska vara att han vill gå en annan väg med musiken och fokusera på det kreativa genom att skapa låtar. Artisteriet tar upp mycket tid med gig och att träffa fans, medan ”Ogge” hellre vill fokusera på att vara i studion och producera musik.

Beslutet ska ha kommit snabbt och plötsligt för de andra medlemmarna i bandet som har laddat för musiktävlingen och självklart nu mister en av sina medlemmar. Till sina fans säger de andra tre medlemmarna att även om Oscar nu har hoppat av bandet så finns han med dem, det är inga ”hard feelings” mellan dem så att säga. De älskar ”Ogge” och han stöttar dem i deras satsning med The Foo.

Tävlar med låten ”Gotta Thing”

Efter att bandet satsat på att slå igenom i USA verkar de nu återigen satsa på den svenska marknaden och sina trogna fans i hamlandet. I Melodifestivalen kommer de att tävla med låten ”Gotta Thing” som är skriven av Robert John ”Mutt” och Tony Nilsson. Själva säger de att de deltar i tävlingen för att sprida sin nya musik och identitet, de vill helt enkelt nå ut till att de människor som ser musiktävlingen. En större målgrupp helt enkelt.

Bandet är kända för sina musikvideor där det är mycket fokus på dansen och de är kända för att inte vara så starka på sången. Men de ska nu ha övat och lagt fokus på studion, både när det gäller sången och att skriva låtar. De själva anser att anledningen till att folk tror att de inte är så vassa på sågen är för att de dansar och voltar mycket, det är helt enkelt svårt att både dansa mycket och sjunga perfekt samtidigt. Men nu har de alltså utvecklats och lärt sig att disponera både dans och sång, för att kunna höja bandet ännu ett snäpp.

the_foo_mello